Flertall imot fylkessammenslåing

–  Jeg håper Stortinget tar til vettet og legger bort sentraliseringshysteriet, sier Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
– Jeg håper Stortinget tar til vettet og legger bort sentraliseringshysteriet, sier Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): 57 prosent av befolkningen ønsker ikke nye regioner og sier nei til sammenslåing med nabofylker, viser en ny meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun 35 prosent er for sammenslåing, viser målingen som Sentio har utført for Klassekampen.

Stortinget har bestemt at landets 19 fylker skal slås sammen til om lag ti nye regioner. Så langt har kun seks fylkesting sagt ja til å slås sammen. Disse er Nord- og Sør-Trøndelag, Aust- og Vest-Agder, og Hordaland med Sogn og Fjordane. En frivillig reform ville dermed ført til en reduksjon fra 19 til 16 fylker.

– Denne reformen er fullstendig uansvarlig. Den er verken utredet eller gjennomtenkt, men hastet igjennom uten at folk helt har fått det med seg, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til avisen.

Helge Andre Njåstad (Frp), leder av Stortingets kommunalkomité, sier han ikke er overrasket over motstanden blant folket.

– Jeg tror ikke folk er så engasjert i fylkeskommunen. Dermed lander mange på at det er greit å ha det som man har det, sier han. Njåstad sier han ikke er negativ til å tvinge gjennom reformen, om støttepartiene KrF og Venstre er innstilt på å lande den i løpet av våren. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden