35 drept og mange såret i nattklubbangrep i Istanbul

Minst 35 er drept og et ukjent antall er skadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Istanbuls guvernør stadfestet på tyrkisk TV i halv 2-tiden norsk tid at så mange som 35 skal være drept. Blant de drepte skal være en politimann. Guvenøren kaller angrepet en terrorhandling, men det er ennå ikke klart hvilke, om noen, grupper som eventuelt står bak.

Det er også, som vanlig ved slike alvorlige situasjoner, nedlagt rapporteringsforbud for mediene.

Det er kanalen NTV som opplyser at en av de drepte er en politimann. Kanalen sier den ene gjerningsmannen skjøt mot politiet før han gikk på nattklubben. Både ambulanser og pansrede politikjøretøy kom raskt til stedet.

Populær nattklubb

CNN Türk opplyser at det var nattklubben Reina i bydelen Ortaköy på den europeiske siden av Bosporosstredet som ble angrepet. Kanalen melder at to menn i julenissedrakt tok seg inn på nattklubben og begynte å skyte. Tyrkiske spesialstyrker forbereder seg på å gå til aksjon.

Det skal ha vært mellom 500 og 600 gjester som feiret nyttårsaften på nattklubben da den ble angrepet. Eier Mehmet Kocaslan sier til avisen Hürriyet at amerikansk etterretning har advart mot et mulig angrep, skriver Dagens Nyheter.

– Nå har det funnet sted, sier han.

Hoppet i sjøen

Nattklubben ligger nede ved vannet, nesten rett under en av broene som knytter den europeiske og den asiatiske delen av storbyen sammen. Over 17.000 politifolk er på jobb i byen, hvor beredskapsnivået er høyt med tanke på mulige terrorangrep.

Det er drøyt tre uker siden en bombe eksploderte utenfor en fotballstadion i Istanbul og drepte 44, hvorav dem mange politifolk. Over 150 mennesker ble skadet i det som til da var det åttende store angrepet mot sivile og myndigheter i Tyrkia i 2016.

USA fordømmer

I en pressemelding fra Det hvite hus, fordømmes «det fryktelige terrorangrepet» på det sterkeste.

– At en slik forferdelig ugjerning kan utføres mot uskyldige som feirer nyttår, understreker grusomheten hos angriperne. Våre tanker og bønner går til familien og de kjære til dem som ble drept, og vi ønsker rask bedring til dem som er såret. Vi vil også gjenta USAs støtte til Tyrkia, en NATO-alliert, i vår felles innsats for å møte og bekjempe alle former for terrorisme, heter det i uttalelsen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden