Meny

10 år uten tap for "Juniorkronorna"

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges juniorlandslag i ishockey tok sin fjerde strake seier i U20-VM med 5-2 over Tsjekkia lørdag. "Juniorkronorna" er ubeseiret i gruppespillet i 10 år.

Forrige tap i en gruppekamp kom mot USA nyttårsaften i 2006. Siden har Sveriges eldste aldersbestemte landslag spilt 40 gruppekamper i ti VM-turneringer uten å tape en eneste gang.

- Klart det er kult, sier Jonathan Dahlén, som scoret tre mål mot tsjekkerne.

- Men vi må vinne tre kamper til for å vinne gullet, og det skal vi prøve å gjøre.

Sverige var gruppevinner allerede før lørdagens kamp, som handlet om å ta vare på den fantastiske rekken med kamper uten tap og sikre tiårsjubileet.

Motivasjon

- Dette er en rekord jeg tror det blir vanskelig å slå. Spillerne ville være en del av dette og brukte det som motivasjon før kampen, sa landslagstrener Tomas Montén.

Rasmus Asplund ga Sverige ledelsen allerede etter 37 sekunder, og han bidro senere med to assist. Dahlén gjorde både 2-0, 4-0 og 5-0, to av målene i overtallsspill.

Jens Lööke ble kreditert 3-0-målet selv om pucken var innom tre tsjekkere før den endte i mål. Sverige lot keeper Felix Sandström og backen Gabriel Carlsson hvile nyttårsaften.

USA-seier

Den andre gruppen ble vunnet av USA, som tok sin fjerde seier med 3-1 over vertslandet Canada i gruppefinalen lørdag. Jordan Greenway scoret 2-0-målet og hadde assist både på 1-0 og 3-1.

Colin White og Jeremy Bracco scoret også for USA.

(©NTB)

Populært