Åpen for alle - alltid

Mindre rovdyrskader på sau tross mer ulv

Statens naturoppsyn felte tidligere i måneden to ulver i Rendalen for å forhindre framtidig skade på sau i området. Ulvene var et nytt revirmarkerende par. Foto: Statens naturoppsyn / Miljødirektoratet / NTB scanpix
Statens naturoppsyn felte tidligere i måneden to ulver i Rendalen for å forhindre framtidig skade på sau i området. Ulvene var et nytt revirmarkerende par. Foto: Statens naturoppsyn / Miljødirektoratet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Stadig færre sauer blir drept av ulv, selv om det er registrert flere ulver i Norge enn tidligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mellom 69 og 73 ulver er påvist i Norge og grensetraktene mot Sverige, viser en foreløpig rapport fra Rovdata. Forrige vinter var antallet mellom 65 og 68, skriver VG.

I år ble det dokumenter skader fra ulv på 367 sauer. Til sammen ble det påvist at ulv, bjørn, gaupe og jerv til sammen tok 1.343 sauer, ifølge tall fra Rovbase.no.

– Det er en total nedgang i tap til ulv, gaupe og jerv, men en liten økning i skade forårsaket av bjørn sammenlignet med tidligere år, sier seniorrådgiver Susanne Hanssen i Miljødirektoratet til avisen. Hun sier det har kommet inn færre søknader om erstatning for husdyr tapt til rovvilt i årets beitesesong sammenlignet med fjorårets.

– Det har de siste ti årene vært en nedgang i påviste skader forårsaket av rovvilt, sier hun.