Palestinsk ambassadør hyller FN-resolusjon

Den palestinske utenriksministeren Riad Malki (til venstre) og FN-ambassadør Riyad Mansour under en pressekonferanse i FN i 2009. Arkivfoto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix
Den palestinske utenriksministeren Riad Malki (til venstre) og FN-ambassadør Riyad Mansour under en pressekonferanse i FN i 2009. Arkivfoto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

New York (NTB-AP): Den palestinske FN-ambassadøren sier Sikkerhetsrådets resolusjon om å kreve full byggestans i de ulovlige bosetningene på den okkuperte Vestbredden er «betydningsfull etter mange års lammelse».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riyad Mansour kaller resolusjonen et steg fremover for å ta tak i «et 70 år gammelt åpent sår», som har forhindret fred og stabilitet i regionen.

– Det trengs strakstiltak for å snu den farlige, negative utviklingen på bakken og for fremskritt for å få slutt på den israelske okkupasjonen som begynte i 1967, sier han. Mansour oppfordrer Sikkerhetsrådet til å stå ved beslutningen og ikke bli kuet av trusler eller politisk retorikk. (©NTB)

Personvernpolicy