Kontroll etter fangeopprør i britisk fengsel

Personalet har igjen kontrollen etter at rundt 60 fanger tok styring over deler av Swaleside-fengselet i Kent sørøst for London, melder BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fengselet bekreftet torsdag kveld at det var «pågående uroligheter», men det er ikke kjent hva som har utløst fangeopprøret. Spesialpoliti ble satt inn for å roe ned situasjonen, og natt til fredag melder BBC at de ansatte har fått tilbake kontrollen.

Alle de involverte har overgitt seg og var tilbake på cellene før klokken 1 lokal tid, opplyser fengselets talskvinne. Ingen ble skadd i opptøyene.

Ifølge Sky News er det fjerde gang i løpet av under to måneder at det bryter ut opprør i fengsler i Storbritannia. Det er knapt en uke siden et annet opprør i et britisk fengsel. Opp mot 600 fanger deltok i urolighetene i fengselet i Birmingham, som førte til at det var delvis stengt i timevis. Det var ifølge eksperter det verste opprøret på 25 år. I november mistet de ansatte kontrollen på omkring 200 innsatte i et fengsel i Bedford, og i oktober var det et seks timer langt opprør i et fengsel i Lewes sørøst i landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden