Ung palestiner drept av israelske soldater

Ramallah (NTB-DPA): En ung palestiner drept av israelske soldater nord for Jerusalem, da de skjøt mot palestinske demonstranter torsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser både palestinske helsemyndigheter og den israelske hæren. Tenåringen, som oppgis å være enten 18 eller 19 år, ble skutt i brystet da soldatene åpnet ild mot demonstranter i boligområdet Kufr Aqab, opplyser det palestinske helsedepartementet.

Soldatene var i området for å rive huset til en palestiner som i oktober skjøt og drepte to israelere, blant dem en politimann, og som selv ble skutt og drept på stedet.

De palestinske ungdommene kastet stein mot soldatene mens de rev ned huset, og soldatene svarte med å skyte på demonstrantene, hvorpå 18-åringen ble drept, ifølge de palestinske kildene. Den israelske hæren sier at demonstrantene også kastet egenproduserte eksplosiver mot soldatene.

Over 250 palestinere er blitt drept av israelske sikkerhetsstyrker siden oktober i fjor. Mange av dem er drept i forbindelse med knivangrep og bilangrep mot israelere i Jerusalem, på den israelskokkuperte Vestbredden og Gazastripen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden