En veteran og en fersking til hoppuka

Tom Hilde i kjent stil. Veteranen er klar for sin 10. hoppukestart.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Tom Hilde i kjent stil. Veteranen er klar for sin 10. hoppukestart. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tom Hilde er veteranen, mens Robert Johansson er debutanten. Begge har tatt seg til hoppuka via bakveien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens landslagshopperne Johann André Forfang og Joachim Hauer må gjennom hopping i kontinentalcupen i Engelberg for å få en plass på det norske hoppukelaget, har både Hilde og Johansson kvalifisert seg igjennom god hopping.

Tom Hilde gikk til topps i avslutningsrennet i Bischofshofen tilbake i 2011. Den gang var Hilde en del av det norske hopplandslaget. De to siste sesongen har Asker-mannen måttet satse på hoppingen nærmest for egen lommebok.

- Det er jo litt for lenge siden til at man kan snakke om det i en setting hvor man kan dra en fordel av det. Til det har det skjedd for mye innen hoppsporten, sier Hilde til NTB.

Fikk sjansen il Engelberg

Tom Hilde fikk sjansen til en hoppuke-plass etter god hopping i kontinentalcupen.

- Jeg føler meg mer stabil enn jeg noen gang har vært egentlig. Det er på et noe lavere nivå enn det som har vært toppnivået mitt. Det gjør det litt enklere å bygge videre og jobbe framover når det er færre av de dårlige hoppene. Jeg har ikke hoppet så mye som de andre her, men de konkurransene jeg har fått gjort er stabile på det nivået jeg har vært på trening, og jeg har greid å forbedre meg hele veien. Da kan man jo håpe at den trenden fortsetter, sier Hilde.

Tom Hilde fikk sjansen til å hoppe i Engelberg allerede forrige helg. Det endte med og 27.- og en 20.-plass.

- Det var veldig deilig å få klarsignal allerede til Engelberg. Tidligere år har jeg vært mannen som nærmest hadde måtte fighte om den siste plassen til alle arrangementene. Det har nok gjort at jeg har vært litt for anspent og ikke sluppet meg helt løs. Dessuten er det jo litt andre prosedyrer i forbindelse med verdenscupen enn det er i COC, sier Hilde.

Kjenner bakkene

Robert Johansson var heller ikke med blant Alexander Stöckls utvalgte foran denne sesongen. På grunn av manglende form hos Forfang og Hauer har lillehamringen benyttet seg av sjansen til å hoppe seg inn på laget og fått delta i sin første hoppuke.

- Jeg er debutant, men har jo en viss erfaring likevel. Dessuten har jeg hoppet i alle bakkene tidligere, enten i kontinentalcupen eller på plast om sommeren, sier Johansson.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden