– Dobbeltdrapssiktet 15-åring sa han hadde planlagt drap

14-årige Jacob Abdullahi Hassan ble bisatt mandag, etter å ha blitt knivstukket og drept i Kristiansand. Ifølge TV 2 har 15-åringen som er siktet for drapet sagt i avhør at det var planlagt.
14-årige Jacob Abdullahi Hassan ble bisatt mandag, etter å ha blitt knivstukket og drept i Kristiansand. Ifølge TV 2 har 15-åringen som er siktet for drapet sagt i avhør at det var planlagt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

15-åringen som er siktet for dobbeltdrap i Kristiansand har sagt i avhør at han hadde planlagt å drepe Jakob Hassan (14), erfarer TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verken 15-åringens forsvarer eller politiet ønsker imidlertid å kommentere disse opplysningene.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette nå, det er altfor tidlig i etterforskningen, sier kriminalsjef Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt til TV 2.

Det er i 15-åringens første politiforklaring han skal ha sagt at han hadde planlagt drapet på Hassan.

Les også: Dobbeltdrapssiktet gutt sier kvinne var tilfeldig offer

Drapet på tobarnsmoren Tone Illebekk var imidlertid tilfeldig, ifølge det han har sagt i tidligere avhør. Hun ble angivelig drept fordi hun «blandet seg inn».

Det var mandag kveld for snart to uker siden at politiet i Kristiansand fikk en melding om to hardt skadde personer som lå inne på et skoleområdet. Begge døde senere av det som viste seg å være knivskader.

Politiet har foreløpig ikke ønsket å kommentere hva den siktede 15-åringens motiv var.

Les også: 15-åringen møtte i avhør med kuttskader