Dobling i antall asylsøkere i Mexico

Flere migranter og flyktninger velger å stoppe i Mexico på vei nordover. Det er likevel mange flere som ønsker å bosette seg i USA. Bildet er av migranter fra Haiti som tar del i en julefeiring i grensebyen Tijuana. Foto: Jorge Duenes / Reuters / NTB scanpix
Flere migranter og flyktninger velger å stoppe i Mexico på vei nordover. Det er likevel mange flere som ønsker å bosette seg i USA. Bildet er av migranter fra Haiti som tar del i en julefeiring i grensebyen Tijuana. Foto: Jorge Duenes / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tenosique (NTB-AP): Antall asylsøknader i Mexico er doblet siden i fjor. Flere migranter og flyktninger sier de velger Mexico framfor USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har tallet på søknader steget med rundt 9 prosent hver måned i år. Antall asylsøkere hittil i år er mer enn dobbelt så mange som fjorårets 3.423, som igjen var en økning på 65 prosent fra 2014.

– Vi forventer at årets trend med flere mennesker som søker beskyttelse her i Mexico vil fortsette, sier Rafael Zavala, direktør for UNHCRs kontor i byen Tenosique, som ligger sør i landet nær grensa til Guatemala.

Flere innvandrere og deres interesseorganisasjoner sier at de velger å bosette seg i Mexico framfor USA, og at det har å gjøre med økt risiko ved å prøve krysse grensa og Donald Trumps hatretorikk. Under valgkampen snakket Trump mye om å beskytte USA ved å bygge en mur mot Mexico.

Carlos Mejia og Saimi Julio og deres to små barn har reist fra Honduras og venter på å få innvilget asyl i Mexico. De har aldri vurdert å reise til USA.

– Det er vanskelig å reise til USA, du risikerer mye vold og kriminalitet på veien, sier Mejia. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden