Demonstranter omringer polsk parlament

Demonstrasjoner for pressefrihet utenfor nasjonalforsamlingen i Warszawa i Polen fredag kveld. Foto: Agencja Gazeta / Reuters / NTB scanpix
Demonstrasjoner for pressefrihet utenfor nasjonalforsamlingen i Warszawa i Polen fredag kveld. Foto: Agencja Gazeta / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Warszawa (NTB-Ritzau): Polsk politi forsøker natt til lørdag å få kontroll på en demonstrasjon utenfor nasjonalforsamlingen i Polen. Demonstranter har blokkert utgangen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det polske politiet har prøvd å fjerne demonstranter med makt, men ifølge nyhetsbyrået Reuters kommer det nye demonstranter løpende til plassen foran parlamentet. En kameramann fra byrået opplyser at politiet har advart om at de vil bruke makt mot demonstranter som ikke forlater området frivillig.

Tidligere på dagen protesterte flere parlamentsmedlemmer mot regjeringens planer om å innskrenke mediers tilgang til nasjonalforsamlingen. Flere tusen demonstranter har vist sin støtte for protesten som opposisjonspartiet KOD står bak. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden