Fengselsopptøyer i England

Opprørspoliti ankommer fengselet Winson Green i Birmingham. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB scanpix
Opprørspoliti ankommer fengselet Winson Green i Birmingham. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Britisk opprørspoliti ble fredag kveld sendt ut for å få kontroll på fengselsopptøyer hvor 300 innsatte var involvert. Justisministeren sier situasjonen var alvorlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk opprørspoliti ble sendt inn for å håndtere uroen i det private fengselet Winson Green klokka 20.35 og fikk kontroll på situasjonen halvannen time senere, ifølge myndighetene. En innsatt ble sendt på sykehus.

– Det var en alvorlig situasjon og en grundig etterforskning vil nå bli utført, sier justisminister Elizabeth Truss.

Ifølge sikkerhetsselskapet G4S, som driver anlegget som har plass til 1.450 innsatte, spredte opptøyene seg fra to til fire fengselsfløyer i løpet av dagen. Ifølge lokale medier begynte uroen da en sikkerhetsvakt ble truet med en sprøyte av en innsatt, mens en annen innsatt tok nøklene hans.

Les også: Mann siktet for snart 40 år gammel dobbeltdrap

Opptøyene er det tredje tilfellet av uro i britiske fengsler på mindre enn to måneder. I en uttalelse fra fangevokterforbundet POA heter det at opptøyene er en kraftig advarsel til myndighetene om at fengselsvesenet er i krise. Justisdepartementet har sagt at 2.500 nye stillinger skal opprettes som en del av en større fengselsreform. (©NTB)

Les også:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden