Mystisk «spøkelseshai» fanget på film for første gang

Se video.

På 2000 meters dyp har amerikanske forskere for første gang fanget levende bilder av den ekstremt sjeldne dypvannsfisken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om vi i senere tid har utforsket de fleste kriker og kroker av jordens landområder, finnes det fortsatt et vell av hemmeligheter som gjemmer seg i havdypene.

En av disse hemmelighetene dreier seg om de lysskye helhodefiskene, også kalt spøkelseshaier. For første gang har forskere nå klart å fange en av disse merkelige dypvannsfiskene på film. Fiskene er nært beslektet med haier og rokker og har muligens svømt rundt i havdypene i hele 400 millioner år.

Det finnes over 50 forskjellige typer spøkelseshaier. Den som nå har blitt filmet er sannsynligvis en såkalt spissnutet spøkelseshai, eller Hydrolagus trolli. Forskere håper nå prøver fra fisken skal kunne avsløre nye detaljer om de merkelige skapningene.

Se hele den fascinerende videoen øverst i artikkelen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden