Trump har valgt Israel-ambassadør

Washington (NTB-AP-TT): USAs påtroppende president Donald Trump har valgt David Friedman som amerikansk ambassadør i Israel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Friedman har lenge vært min venn og rådgiver. Hans nære bånd i Israel vil utgjøre fundamentet for hans diplomatiske oppdrag og være en enorm ressurs for vårt land, når vi styrker båndene med våre allierte og jobber for fred i Midtøsten, heter det i en uttalelse fra Trump.

Valget har utløst vrede blant liberale jødiske grupper. Jeremy Ben-Ami, leder i den liberale lobbygruppa J Street i USA, omtaler nominasjonen som «uvøren», og viser til Friedmans støtte til israelske bosetninger og hans skepsis til en tostatsløsning.

– En Trump-administrasjon vil aldri tvinge Israel til å akseptere en tostatsløsning eller noen annen løsning som går mot det israelske folkets vilje, sa Friedman i oktober da han deltok på et møte i Jerusalem til støtte for Trump. Kommentaren er musikk i ørene til mange på den israelske høyresiden. (©NTB)

Personvernpolicy