110 FARC-soldater benådet

Tilhengere av fredsavtalen i Colombia under en demonstrasjon i hovedstaden Bogota for vel en måned siden. Foto: John Vizcaino / Reuters / NTB scanpix
Tilhengere av fredsavtalen i Colombia under en demonstrasjon i hovedstaden Bogota for vel en måned siden. Foto: John Vizcaino / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bogota (NTB-AFP): Myndighetene i Colombia benåder 110 personer fra FARC som del av fredsavtalen med geriljagruppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror rundt 300 benådninger kan bli gitt alt i alt, sier justisminister Jorge Londoño på en pressekonferanse onsdag.

– Benådningene, og en lov om amnesti som skal stemmes over i nasjonalforsamlingen, gjelder bare for politiske forbrytelser, ikke mer alvorlige lovbrudd som drap, voldtekt og turtur, sier Londoño.

Ifølge justisministeren skal alle benådninger bli vurdert av en dommer. 5.500 fengslede soldater, politifolk og andre dømt for forbrytelser knyttet til konflikten kan også bli frigitt hvis deres lovbrudd er mindre alvorlig.

Spørsmål om forsoning og rettferdighet er en utfordring for fredsprisvinner og president Juan Manuel Santos etter et halvt århundre med borgerkrig i Colombia. Opposisjonen i Colombias nasjonalforsamling er misfornøyd med at FARC-medlemmer som har begått krigsforbrytelser, slipper for lett unna.

Borgerkrigen har kostet 220.000 mennesker livet, nærmere 180.000 av dem sivile. Over sju millioner mennesker er fordrevet fra sine hjem. (©NTB)