21 fikk etterlønn fra Stortinget etter forrige valg

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): 21 stortingsrepresentanter fikk etterlønn fra Stortinget etter valget i 2013. Halvparten av dem fikk godtgjørelse i et helt år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt ble det betalt ut litt over 7,1 millioner kroner i etterlønn til de folkevalgte som gikk ut av Stortinget enten frivillig eller som følge av valgresultatet, viser en oversikt NRK har fått fra Stortinget.

10 av representantene tok ut full etterlønn, det vil si at de fikk betalt godtgjørelse i tolv måneder. Sju representanter fikk etterlønn i tre måneder eller mindre. Den mest beskjedne utbetalingen gikk til Laila Gustavsen, som fikk 18.404 kroner i én måned, mens Borghild Tenden fra Venstre fikk utbetalt 564.691 kroner fordelt på et helt år.

I tillegg til Tenden var det ni andre representanter som fikk «full pott» da deres tid å tinget var forbi, fire fra Arbeiderpartiet og fem fra Fremskrittspartiet. Begge disse partiene stemte i utgangspunktet for å utvide etterlønnsordningen til å vare i inntil to år. Etter de mange reaksjonene på vedtaket om å utvide ordningen, snudde partiene som stemte for, og når saken kommer opp på nytt til uken, blir den foreslåtte utvidelsen stemt ned. (©NTB)