Nye rekorder mens markedet venter på økt USA-rente

Onsdag er det ventet at Janet Yellen setter opp den amerikanske styringsrenten. Foto: Gary Cameron / Reuters / NTB scanpix
Onsdag er det ventet at Janet Yellen setter opp den amerikanske styringsrenten. Foto: Gary Cameron / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New York (NTB-AP): Oppturen for amerikanske aksjer viser ingen tegn til å bremse. Det settes fortsatt nye rekorder, og onsdag er det ventet at sentralbanken setter opp styringsrenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag sluttet Dow Jones-indeksen i New York på 19.911,21 poeng, mindre enn en halv prosent unna den potensielle milepælen 20.000. Også i Europa og Asia holder den positive trenden seg, oljeprisen kryper oppover og dollaren har styrket seg mot euroen.

– Det ser ut til at markedet ikke ønsker å selge. Det har vært veldig sterk fremdrift, og markedet er ikke innstilt på selv den minste korrigering, sier investeringsdirektør Bill Lynch i Hinsdale Associates.

Sluttnoteringen for Dow Jones er den sjuende rekorden på rad, og også S&P 500 og hovedindeksen på Nasdaq-børsen satte nye rekorder.

Onsdag er det ventet at USAs sentralbank Federal Reserve – The Fed – setter opp renten. Samtidig venter analytikerne at sentralbanksjef Janet Yellen vil gjenta sitt mantra om å være forsiktig med fremtidige økninger

– Morgendagens konklusjon om hva som vil skje på kort sikt er så godt som klar allerede, men det er lenge siden pressekonferansen hennes har vært så viktig. Hun kan ikke være for mild eller for aggressiv, sier JJ Kinahan, markedsstrategisjef i TD Ameritrade. (©NTB)