Sekkingstad-kidnapper drept av filippinske soldater

<p>ABU SAYYAF-FANGE: Kjartan Sekkingstad var fanget i ett år i jungelen hos Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene. Foto: Stringer / NTB scanpix</p>
ABU SAYYAF-FANGE: Kjartan Sekkingstad var fanget i ett år i jungelen hos Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene. Foto: Stringer / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tre soldater ble drept og 17 såret i en nesten to timer lang trefning med 150 militante muslimer fra Abu Sayyaf, opplyser forsvaret på Filippinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Major Filemon Tan, sier de væpnede Abu Sayyaf-medlemmene trakk seg tilbake etter det intense sammenstøtet i fjellene ved byen Patikul i provinsen Sulu sør i landet lørdag. Han sier regjeringsstyrkene jager opprørerne. Ifølge Tan ble flere opprørere drept og såret, men han oppgir ikke noe antall.

Majoren opplyser søndag at opprørerne ble ledet av Radulan Sahiron, en enarmet kommandant som lenge har vært ettersøkt av myndigheten i USA og på Filippinene for hans påståtte rolle i blant annet flere bortføringer som har ført til krav om løsepenger.

Malaysiske soldater drepte to Abu Sayyaf-medlemmer og tok to andre til fange etter et mislykket bortføringsforsøk i provinsen Sabah på Borneo nylig. Flere av øyene sør på Filippinene ligger i nærheten av den malaysiske provinsen.

En av de drepte skal ifølge avisa Sun Star være et Abu SAyyaf-medlem som var delaktig i bortføringen i av Kjartan Sekkingstad.

Les også: Sekkingstad: – Det verste var da mine to venner ble halshugget

Personvernpolicy