Syriske styrker i kamp mot IS ved Palmyra

Artikkelen fortsetter under annonsen

Palmyra (NTB-AFP): IS-styrker kjemper mot den syriske hæren i utkanten av byen Palmyra. Ekstremistgruppen ble fordrevet fra oldtidsbyen for åtte måneder siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredagens kamper er den foreløpige siste utviklingen i området etter at IS har startet en offensiv i nærheten av byen, som står på UNESCOs verdensarvliste. De står nå «like i utkanten av byen», ifølge Abdel Rahman, som leder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Parallelt med kampene på bakken gjennomfører regjeringsstyrkene luftangrep mot IS-krigerne, opplyser Rahman.

– Lyden av kampene kan høres inne i byen, legger han til. Siden torsdag har IS stått bare fire kilometer utenfor byen, og fredag startet rykket de fram under nye angrep, forklarer han.

Ifølge SOHR har 49 regjeringssoldater blitt drept av IS siden torsdag i kamper i provinsen Homs, der Palmyra ligger.

IS inntok byen i mai i fjor, noe som førte til store ødeleggelser både i den moderne byen og i antikkens Palmyra. Gruppen drev blant annet målrettet ødeleggelse av templer og andre kulturminner i oldtidsbyen. I mars i år ble Palmyra gjenerobret av syriske regjeringsstyrker. (©NTB)