Trump vurderer tidligere Ford-sjef som utenriksminister

Mens Donald Trump turnerer USA for å takke for at han ble valgt til landets neste president, fortsetter spekulasjonene om hvem han utnevner til de ledige ministerpostene. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB scanpix.
Mens Donald Trump turnerer USA for å takke for at han ble valgt til landets neste president, fortsetter spekulasjonene om hvem han utnevner til de ledige ministerpostene. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-AP): USAs påtroppende president Donald Trump vurderer tidligere Ford-sjef Alan Mulally til utenriksministerposten, ifølge en rådgiver. Samtidig er Rudy Giuliani ikke lenger aktuell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trumps valgkampsjef Kellyanne Conway nevnte i et intervju med Fox News at det hadde vært et møte mellom Trump og Mulally torsdag.

Mulally var lenge en av toppene hos flyprodusenten Boeing, og ble ansatt som sjef for Ford i 2006. Under sin periode der fikk han mye av æren for at selskapet greide seg gjennom finanskrisen, da Ford nærmet seg konkurs.

Han gis også æren for å ha fått slutt på intern strid i selskapet, samt for å ha blåst nytt liv i bilprodusenten gjennom satsing på ny teknologi og nye produkter.

70-åringen pensjonerte seg fra Ford i 2014, og er nå styremedlem i Alphabet, morselskapet til Google.

New Yorks tidligere borgermester Rudy Giuliani var en av dem som dukket tidlig opp i spekulasjonen om hvem som skulle bli utenriksminister, men fredag ble det klart at han ikke lenger er aktuell. Giuliani ga Trump beskjed om dette på et møte i forrige måned. (©NTB)

Personvernpolicy