– Hver måned dømmes en lærer for overgrep mot barn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Antallet avslørte overgrepssaker i skole og barnehage har økt de siste årene. I 2010 ble fem lærere eller barnehagelærere dømt i overgrepssaker. Hittil i år er 16 personer dømt, ifølge Utdanningsnytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag ble en 30 år gammel lærer fra Jæren dømt for å ha produsert overgrepsbilder av barn. Han skal ha filmet barn, spesielt gutter, i flere garderober på skoler på Jæren i løpet av de siste seks årene, skriver Utdanningsnytt. Han skal ha overtalt en gutt via internett til å utføre seksuelle handlinger på seg selv og var i besittelse av store mengder overgrepsbilder- og filmer da politiet aksjonerte mot mannen.

Mannen ble dømt til ett år og ti måneders fengsel for forholdene, skriver Roganytt.

Til sammen er det 29 saker med ansatte i skole og barnehage så langt i år, men i ni av dem er saken fortsatt under etterforskning. To er tiltalt, og seks av de 16 som er dømt har anket sakene anket til lagmannsretten, skriver Utdanningsnytt. En av sakene går for lagmannsretten nå, mens de andre skal opp i løpet av de to neste månedene.

– Det har vært større oppmerksomhet om seksuelle overgrep mot barn de siste årene. Dette kan spille en rolle, ved at flere overgrep oppdages og meldes videre, sier politibetjent John-Filip Strandmoen i Kripos til Utdanning.

Han sier det ikke finnes holdepunkter for å si at det er flere reelle overgrep nå enn tidligere.