Danmark kan gjøre seg klar for å stoppe Nora

Nora Mørk var strålende mot Kroatia. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Nora Mørk var strålende mot Kroatia. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Helsingborg (NTB-Espen Hartvig): Nora Mørks suser til 10-8 sendte Norge på kurs mot total utklassing av Kroatia i EM onsdag. Nå blir det garantert møte med Danmark i neste fase av mesterskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danskene er i en langt lettere innledningspulje og har sikret seg to seirer så langt. Med Danmark videre vil det trolig også fylles opp i hallen i Helsingborg. Det er bare sju mils kjøring dit fra København.

Onsdag var Kroatia et rent slaktoffer mot Norge. Det endte 34-16. Selv vet Mørk ikke hvor hardt hun skyter, men kroatenes keepere hadde det ikke godt.

– Det var et godt skudd, men jeg hadde god vinkel. Jeg så bare hjørnet, og det var dit ballen skulle, sier Mørk til NTB.

Kroatia avslørte svakheter mot Russland, og var ikke overraskende helt sluttkjørt etter vel et kvarters spill. Derfra og inn var det lekestue selv om Norge lot sine beste spillere hvile en god del.

– Det har vært en del rare resultater i mesterskapet hittil. Og vi tenkte bare at vi måtte gjøre jobben vi også. Etter ti-tolv minutter festet vi grepet, og derfra var det ingen tvil, sa Mørk. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden