Antall døde i Indonesia oppe i 102

Foto: NTB scanpix

Jakarta (NTB-DPA): Dødstallet etter jordskjelvet i Indonesia fortsetter å stige. Så langt er 102 personer bekreftet omkommet, og én er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 700 mennesker ble skadd i skjelvet onsdag morgen. 136 av dem oppgis å være alvorlig skadd, opplyser Sutopo Nugroho, som er talsmann for landets katastrofemyndigheter. På en pressekonferanse torsdag kom han med oppdaterte opplysninger om antall skadde og døde. Det er registrert dødsfall i tre distrikter i Aceh-provinsen, brorparten av dem i Pidie Jaya.

Flere bygninger kollapset etter det grunne skjelvet, som inntraff rett etter klokka 5 onsdag morgen og hadde en styrke på 6,5. Episenteret lå 18 kilometer nordøst for Pidie Jaya på noe over 8 kilometers dyp, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

Hus og bygninger er jevnet med jorden, inkludert butikker og moskeer i distriktene Pidie Jaya og Pidie. Veiene er ødelagt og fulle av gapende sprekker. Torsdag morgen ble søket i ruinene gjenopptatt, men håpet om å finne overlevende minker etter hvert som tiden går.

Samtidig jobbes det for fullt med å ta vare på de overlevende etter jordskjelvet. Både medisinsk utstyr og andre nødvednigheter i regionen. Det har begynt å komme inn hjelpeforsyninger utenfra, men de 4.000 som bor i midlertidig innkvartering trenger mer, sier Puteh Manaf, som leder den lokale katastrofemyndigheten.

– De trenger mat, rent vann, medisiner og tepper.. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden