Sju gruvearbeidere døde i Kina

Beijing (NTB-AP): Sju gruvearbeidere mistet livet i en gasseksplosjon i den kinesiske provinsen Hubei i den seneste i en rekke ulykker i landets gruver den siste tiden. Fire personer er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsarbeidere forsøker å ta seg fram til de som sitter fast under bakken etter eksplosjonen mandag og pumper luft ned i gruvegangen.

Myndigheten opplyser mandag at fem av arbeiderne døde umiddelbart i eksplosjonen. Det var den tredje større ulykken på en uke, og til sammen har 60 mennesker mistet livet de siste dagene.

Kina er verdens største produsent og forbruker av kull. Dødsulykker skjer ofte, til tross for gjentatte forsikringer om å bedre sikkerheten for de ansatte i gruvene. De siste ulykkene ser ut til å være et tilbakeslag for sikkerhetsarbeidet, og myndighetene har sendt ut nye påminnelser om å sette sikkerheten foran lønnsomheten.

En annen utfordring for Kina er å finne balansen mellom landets enorme energibehov, en gruveindustri som er en økonomisk livslinje mange steder i landet og forpliktelsen i Parisavtalen om å kutte i CO2-utslippene. Flere av landets store byer er også plaget av tidvis svært høy luftforurensing. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden