Frykter regjeringen sender feil signaler hvis asylbarn bosettes

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) frykter bosetting av enslige asylbarn med begrenset opphold kan sende signaler om liberalisering av regjeringens asylpolitikk. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et brev ber UDI Listhaug revurdere bestemmelsen fra juni 2014 om at barn med begrenset opphold i Norge ikke skal bosettes i fosterhjem eller i en kommune, skriver VG.

UDI skriver blant annet at mottak og omsorgssentre ikke er skikkede steder for barn å vokse opp og at lite voksenkontakt er uheldig for barns utvikling.

Bakgrunn: UDI ber Listhaug revurdere behandlingen av enslige asylbarn

– Det er en sak vi nå har til behandling i departementet, så den skal vi komme tilbake til, men det er en nedside at de signalene vi sender ut kan bli oppfattet som en liberalisering. På den andre siden er det utfordringer også ved ikke å bosette, sier Listhaug til ABC Nyheter.

Bestemmelsen om begrenset opphold gjelder barn som ikke har krav på beskyttelse (asyl), men i stedet får midlertidig oppholdstillatelse ett år av gangen.

– Disse barna har krav på like god behandling og trygghet som våre barn, sier stortingsrepresentant Karin Andersen til NTB.

Les også: Afghanske asylsøkere flykter fra Norge