VG: Drept 42-åring stanset mann med kniv i 2006

En 42 år gammel snekker ble drept av en ansatt inne på pauserommet på Maxbo-varehuset på Notodden lørdag ettermiddag. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix
En 42 år gammel snekker ble drept av en ansatt inne på pauserommet på Maxbo-varehuset på Notodden lørdag ettermiddag. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Notodden (NTB): Den 42 år gamle snekkeren som ble drept av en Maxbo-medarbeider på varehusets pauserom på Notodden lørdag, ble hyllet i 2007 for at han hadde stanset en knivdesperado, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

42-åringen ble i 2007 tildelt en heltemedalje etter at han året før grep inn og avvæpnet en mann som var i ferd med å gå løs på kona med både kniv og skytevåpen, skriver VG.

– Jeg skal ikke fremstille meg selv som en helt. Men jeg er redd kvinnen hadde blitt drept om noen ikke hadde grepet inn, sa han til avisen Varden etter hendelsen.

Gjerningsmannen ble senere dømt for kroppsskade med særlig farlig redskap.

Lørdag like før klokken 15 ble den 42 år gamle snekkeren stukket i hjel inne på pauserommet for de ansatte på Maxbo-varehuset på Notodden. Gjerningsmannen var en 22-åring som var ansatt ved byggevareforretningen.

– 42-åringen var en fast kunde i forretningen. Han ble angrepet i pauserommet. Mannen var snekker, og det var visstnok ikke uvanlig at han og andre faste kunder oppholdt seg i pauserommet, som er tilknyttet et lager, politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Sør-Øst politidistrikt til NTB lørdag kveld. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden