Meny

Carter: USA må bli i Irak

USAs forsvarsminister Ash Carter mener at USA og dere allierte må forberede seg på et langvarig opphold i Irak, selv etter en eventuell gjenerobring av Mosul. Foto: Joshua Roberts / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Simi Valley (NTB-AP): Forsvarsminister Ash Carter sier at USA og deres allierte må bli i Irak også etter en eventuell seier over IS.

USAs forsvarsminister Ash Carter mener at kampen mot IS vil ta lang tid selv etter at byen Mosul i Irak er gjenerobret.

– Det vil fortsatt være mye mer å gjøre for å forsikre oss om at IS forblir beseiret, sier han. For å forhindre at IS gjenetablerer seg og får nytt fotfeste, mener han at USA og deres allierte må fortsette å være til stede militært.

– I Irak spesielt vil det være nødvendig for koalisjonen å gi varig bistand og fortsette arbeidet med å trene, utruste og støtte lokalt politi, grensevakter og andre krefter for å holde IS unna, sier Carter.

Han utdypet ikke hvor lenge det kan bli aktuelt for USA å være til stede i Irak, eller hvor mange soldater som er nødvendig for å fortsette kampen mot IS. Det er beslutninger som uansett blir overlatt til USAs kommende president Donald Trumps og hans regjering som overtar i januar. (©NTB)

Populært