Carter: USA må bli i Irak

USAs forsvarsminister Ash Carter mener at USA og dere allierte må forberede seg på et langvarig opphold i Irak, selv etter en eventuell gjenerobring av Mosul. Foto: Joshua Roberts / Reuters / NTB scanpix
USAs forsvarsminister Ash Carter mener at USA og dere allierte må forberede seg på et langvarig opphold i Irak, selv etter en eventuell gjenerobring av Mosul. Foto: Joshua Roberts / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Simi Valley (NTB-AP): Forsvarsminister Ash Carter sier at USA og deres allierte må bli i Irak også etter en eventuell seier over IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs forsvarsminister Ash Carter mener at kampen mot IS vil ta lang tid selv etter at byen Mosul i Irak er gjenerobret.

– Det vil fortsatt være mye mer å gjøre for å forsikre oss om at IS forblir beseiret, sier han. For å forhindre at IS gjenetablerer seg og får nytt fotfeste, mener han at USA og deres allierte må fortsette å være til stede militært.

– I Irak spesielt vil det være nødvendig for koalisjonen å gi varig bistand og fortsette arbeidet med å trene, utruste og støtte lokalt politi, grensevakter og andre krefter for å holde IS unna, sier Carter.

Han utdypet ikke hvor lenge det kan bli aktuelt for USA å være til stede i Irak, eller hvor mange soldater som er nødvendig for å fortsette kampen mot IS. Det er beslutninger som uansett blir overlatt til USAs kommende president Donald Trumps og hans regjering som overtar i januar. (©NTB)

Personvernpolicy