Amerikanske konservative støtter Trump

USAs kommende president Donald Trump. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix
USAs kommende president Donald Trump. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs kommende president Donald Trump får mye kritikk for fredagens telefonsamtale med Taiwan, men han får også støtte fra noen konservative stemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Jeg vil mye heller at Donald Trump snakker med president Tsai enn Cubas Raul Castro eller Irans Hassan Rouhani. Dette er en forbedring», skriver Texas-senator Ted Cruz på Twitter. Meldingen er et sleivspark til nåværende president Barack Obama, som møtte Castro da han besøkte Cuba og snakket med Rouhani på telefonen.

Ari Fleischer, som var talsmann for George W. Bush, er heller ikke med på at telefonsamtalen var en dårlig idé́.

«Kina er blitt stadig mer aggressive mot oss fordi de vet at vi vil ikke gjøre noe med det. Jeg har ikke noe imot at Trump tar igjen», tvitrer Fleischer.

Den konservative journalisten og kommentatoren Stephen Hayes mener det er noe hyklersk at mens Obama ble hyllet av mediene da han brøt USAs langvarige politikk overfor Cuba, blir Trump omtalt som uvøren når han mottar en telefonsamtale fra Taiwan.

Andre er sterkt kritiske og mener Trump gikk over streken. Den demokratiske senatoren Chris Murphy skriver på Twitter at «Det som har skjedd de siste 48 timene er ikke et skifte. Det er store svingninger i utenrikspolitikken uten en plan. Det er slik kriger starter.»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden