Budsjettavtalen stopper pressekutt

Geir Bekkevold (KrF). Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Geir Bekkevold (KrF). Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): I budsjettavtalen mellom regjeringen og støttepartiene er forslaget om å kutte produksjonstilskuddet til avisene med ti millioner kroner, stoppet. KrF er fornøyd, men vil fortsatt jobbe for økt NRK-lisens.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg ble veldig skuffet over regjeringens forslag om kutt i pressestøtten da de la fram budsjettet i oktober. I en tid der mediene virkelig sliter var det helt feil medisin. Vi i KrF la i vårt alternative budsjett inn 15 millioner for både å rette opp kuttet og styrke ordningen. Jeg er glad for at vi i forhandlingene i hvert fall fikk rettet opp kuttet, sier mediepolitisk talsperson Geir Bekkevold i KrF til Kampanje.

Han ønsker også å kjempe videre i kulturkomiteen på Stortinget for å sikre NRK økt lisens. Regjeringen vil fryse lisensen på dagens nivå, mens kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har bedt om en økning på 30 kroner per lisensmottaker.

– Jeg vil jobbe for å skape flertall for en økning på 30 kroner, og forventer å bli møtt med forståelse for det all den tid et bredt flertall i vår sa at i påvente av ny finansieringsmodell for NRK, må NRK sikres at lisensen indeksreguleres, sier Bekkevold.

Også Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet støtter lisensøkning. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden