Trump inviterer Duterte til USA

USA kommende president Donald Trump skal ha invitert Filippinenes president Rodrigo Duterte til USA i en telefonsamtale fredag. Foto: Romeo Ranoco / Reuters / NTB scanpix
USA kommende president Donald Trump skal ha invitert Filippinenes president Rodrigo Duterte til USA i en telefonsamtale fredag. Foto: Romeo Ranoco / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-AFP): USAs kommende president Donald Trump har invitert Filippinenes frittalende president Rodrigo Duterte til Det hvite hus, ifølge Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dutertes rådgivere opplyser at Trump skal ha invitert ham til Det hvite hus da de to hadde en svært engasjerende og livlig telefonsamtale på over sju minutter sent fredag kveld, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Trumps rådgivere bekrefter at de to har snakket sammen og er enige om å samarbeide tett.

Ifølge Duterte, som ringte for å gratulere Trump, skal de to ha diskutert blant annet narkotikapolitikk.

– Han var ganske forståelsesfull til vår bekymring for narkotika. Han ønsker meg vel i vår narkokrig. Han sa at vi gjør det som en suveren stat, på den rette måten, sier Duterte lørdag.

Forholdet mellom USA og Filippinene har vært anstrengt de siste månedene. Ikke minst på grunn av Dutertes omtale av president Barack Obama som «horesønn» og hans lovnad om å bryte forsvarssamarbeidet med USA, som i en årrekke har hatt soldater utstasjonert på Filippinene. Slengbemerkningen om Obama kom etter at FN og USA anklaget Duterte for å oppmuntre til utenomrettslige likvideringer i sin kamp mot narkotika og misbrukere. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden