Kerry: – Ingen militær intervensjon i Libya

USA utenriksminister John Kerry sammen med Italias utenriksminister Paolo Gentiloni under pressekonferansen i Roma fredag. Foto: Remo Casilli / Reuters / NTB scanpix
USA utenriksminister John Kerry sammen med Italias utenriksminister Paolo Gentiloni under pressekonferansen i Roma fredag. Foto: Remo Casilli / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Roma (NTB-AFP): USAs utenriksminister John Kerry sier det ikke vil komme en utenlandsk militær intervensjon i Libya. Han oppfordrer til diplomatisk løsning på konflikten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Våre verktøy er diplomati, vi vurderer ikke andre alternativer, sa John Kerry under toppmøtet om framtiden i middelhavsområdet i Roma fredag.

Det pågår harde kamper i Libyas hovedstad Tripoli, der ulike militsgrupper kjemper mot hverandre. Landet har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land styrtet Muammar Gaddafis regime i 2011. Minst åtte mennesker skal være drept i kampene, som startet torsdag og er beskrevet som de hardeste på to år.

– Jeg tror ikke noen land er innstilt på militær aksjon, sa Kerry. Han er uenig med Italias utenriksminister Paolo Gentiloni, som sier at forhandlingene i landet ikke har gitt resultater ennå.

– Det har vært en betydelig endring etter den siste månedens diplomatisk innsats for å bringe Khalifa Haftar til forhandlingsbordet og legge til rette for møter for å prøve å overkomme uenigheter, sier Kerry, med henvisning til generalen som leder en av landets største væpnede grupper og ikke anerkjenner den FN-støttede samlingsregjeringen i Tripoli.

Haftar er utnevnt til militær befalhavende av en rivaliserende regjering med base øst i landet, som kontrollerer mye av landets oljeproduksjon. (©NTB)