Ulike signaler fra støttepartiene om budsjettkrisen

Grande: Det mest krevende jeg har vært med på.

Oslo (NTB): Budsjettmøtene mellom regjeringen og støttepartiene førte ikke fram fredag kveld. Men kilder i Venstre og KrF uttaler seg ulikt om status i de fastlåste forhandlingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kilder i Venstre sier til Adresseavisen at «forhandlingene har kollapset». Kilder i Kristelig Folkeparti, derimot, sier til avisen at de «ikke har konkludert ennå».

Høyre og Fremskrittspartiet skal ha presentert en ny budsjettpakke på 6,3 milliarder for å komme i havn med budsjettforhandlingene fredag. Men til tross for intens møtevirksomhet ble det ikke oppnådd enighet. Ifølge Aftenposten har både Venstre og KrF akseptert at Frps «bilpakke» blir stående, men har vært tydelige på at regjeringen må innfri på budsjettløftet om kutt i utslipp.

Det er ventet at regjeringspartiene vil legge fram sitt seneste tilbud til støttepartiene på en pressekonferanse i helga, men talsmenn for Høyre ville ikke kommentere dette fredag kveld.

– Det eneste jeg kan si er at vi ikke har innkalt til noen pressekonferanse, sier statssekretær Sigbjørn Aanes ved Statsministerens kontor til Aftenposten.

Tilbudet vil uansett bli lagt fram i finansdebatten mandag, og da vil de to støttepartiene ta stilling til om de skal støtte forslaget subsidiært eller avvente et eventuelt kabinettsspørsmål fra statsminister Erna Solberg (H). (©NTB)

Hareide: Størst sannsynlighet for at vi ikke blir enige.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden