Taliban inviterer journalister til sjeldent møte

Taliban-krigere poserer etter likvideringen av tre menn anklaget for ran i Ghanzni-provinsen. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Taliban-krigere poserer etter likvideringen av tre menn anklaget for ran i Ghanzni-provinsen. Foto: Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Kabul (NTB-DPA): Taliban har invitert afghanske journalister og politiske aktivister til et møte ved sitt politiske kontor i Qatar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tre dager lange møtet startet mandag og blir ledet av Sher Mohammad Abbas Stanakzai, sjefen for Talibans Doha-kontor.

Blant de seks Kabul-baserte journalistene som deltar på møtet er en reporter fra Tolo TV, som i 2015 ble erklært som et militært mål av Taliban. I etterkant av dette ble en av TV-kanalens busser angrepet og sju ansatte ble drept og 23 sivile skadd.

– Det er viktig for oss at medlemmene av det journalistiske miljøet hører vår versjon av historien, og for oss er det viktig å høre på deres bekymringer, sier en talsmann for Qatar-kontoret til nyhetsbyrået DPA.

Doha-kontoret til Taliban åpnet i 2013 for å delta i fredssamtaler med den Afghanske regjeringen. Samtalene strandet imidlertid i midten av 2015. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden