Buzz Aldrin stabil etter evakuering fra Sydpolen

Buzz Aldrin ble i 1969 det andre mennesket til å sette sine bein på månen. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix.
Buzz Aldrin ble i 1969 det andre mennesket til å sette sine bein på månen. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Christchurch (NTB-DPA): Den tidligere astronauten Buzz Aldrin er i stabil tilstand på et sykehus på New Zealand etter at han måtte evakueres fra en tur til Sydpolen av helsemessige årsaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han har væske i lungene, men har reagert positivt på antibiotika og blir holdt inne på sykehuset for observasjon, opplyser turselskapet White Desert i en pressemelding.

86-åringen, som i 1969 ble det andre mennesket til å sette sine bein på månen, besøkte den amerikanske forskningsstasjonen Amundsen-Scott South Pole Station som del av en turistgruppe da helsetilstanden forverret seg.

Han ble i første omgang fløyet til den amerikanske McMurdo-basen på sørspissen av Rossøya, og deretter fløyet videre til Christchurch i New Zealand.

Aldrins manager, Christina Korp, har lagt ut et bilde på Twitter hvor hun smiler ved siden av Aldrin, som ligger i en sykehusseng.

– Etter 24 utmattende timer er vi trygge i New Zealand, skriver hun. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden