200 organisasjoner sammen om Aleppo-opprop

Over 200 organisasjoner ber FN ta grep for å løse den katastrofale situasjonen i Aleppo. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix.
Over 200 organisasjoner ber FN ta grep for å løse den katastrofale situasjonen i Aleppo. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

New York (NTB-AFP): Over 200 organisasjoner fortviler over Sikkerhetsrådets handlingslammelse når det gjelder situasjonen i Aleppo. Sammen ber de FNs hovedforsamling ta grep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et felles opprop slår organisasjonene fast at FNs sikkerhetsråd «har sviktet det syriske folk» og peker spesielt på rådets manglende evne til å stoppe det syriske regimets offensiv mot Øst-Aleppo.

De 223 organisasjonene ber i oppropet FNs medlemsland om å kalle inn til et krisemøte i FNs hovedforsamling for å kreve en slutt på «de ulovlige angrepene i Aleppo og andre steder i Syria». I tillegg bes det om å umiddelbart gi humanitære organisasjoner tilgang til de beleirede områdene.

Blant organisasjonene som har skrevet under på oppropet er Amnesty International, Human Rights Watch, Oxfam, CARE International, Redd Barna og 63 syriske organisasjoner. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden