Ingen budsjettkrise-effekt på ny måling

Finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg under framleggingen av regjeringens forslag til statsbudsjett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg under framleggingen av regjeringens forslag til statsbudsjett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Oppslutningen om Høyre og Frp er stabil i en ny VG-meningsmåling som er gjort etter budsjettbruddet. Men det er fortsatt rødgrønt flertall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

InFact har gjort målingen for VG onsdag og torsdag denne uka, altså etter at det ble klart at Venstre og KrF hadde brutt forhandlingene med regjeringen om statsbudsjettet for neste år.

Høyre får en oppslutning på 19,9 prosent i målingen, og Frp ender på 12 prosent. Endringene for begge partiene er ubetydelige siden forrige måling.

Valgforsker Terje Knutsen ved Universitetet i Bergen er ikke overrasket:

– Årsaken til at både KrF og Venstre tok et brudd i forhandlingene er at de ønsker å fremstå som tøffe, og at de er på jakt etter seire som kan blankpolere de to partienes profil. Velgerne forstår nok at dette er et spill, sier han.

Arbeiderpartiet har en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng til 36,9 prosent i målingen. De rødgrønne ville fått et flertall med 93 stortingsmandater om denne målingen var valg, mens den borgerlige blokken ville fått 73 mandater. (©NTB)