Hauer dropper verdenscup: – En vanskelig avgjørelse å ta

Joachim Hauer var langt nede etter en elendig sesongåpning. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Joachim Hauer var langt nede etter en elendig sesongåpning. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB-Steinar Bjerkmann): Landslagssjef Alexander Stöckl omtaler Joachim Hauer som modig og klok. Bækkelaget-hopperen dropper verdenscuprennene i Klingenthal etter fiaskostarten i Ruka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det ble avgjørelsen etter samtaler med trenerne. Det er den beste løsningen når jeg tenker langsiktig. Det var en vanskelig avgjørelse å ta, du vil jo være med i flest mulig verdenscuprenn og ta poeng og gode plasseringer, sier Hauer til NTB.

– Det krever litt å ta en slik avgjørelse. Når du har tilbudet (om å reise til verdenscup), ønsker du å tjore deg fast, fortsetter 25-åringen.

Stöckl har hentet inn Robert Johansson (Søre Ål) som erstatter for hjemmetrenende Hauer.

– Hauer blir hjemme for å trene. Han trenger tid alene. En modig og klok avgjørelse. Det er noen tekniske detaljer som ikke stemmer. Han har gjort noen gode hopp denne uken, men er ikke stabil nok, sier landslagssjefen.

Kun Daniel-André Tande presterte sist helg. Kongsberg-hopperens annenplass var ikke nok til å kamuflere de øvrige svake norske resultatene. Den tyngste nedturen fikk Hauer, som endte helt sist og også ble diskvalifisert i åpningsrennet. Dagen etter falt han i kvalifiseringen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden