Danmark vil gjøre det umulig å søke asyl ved grensen

Danmarks nye regjering ble presentert mandag. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (i midten) har dannet trepartiregjering med De konservatives leder Søren Pape Poulsen (t.h), ny justisminister, og Liberal Allianse-leder Anders Samuelsen (t.v.), ny utenriksminister. Foto: Keld Navntoft / NTB scanpix
Danmarks nye regjering ble presentert mandag. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (i midten) har dannet trepartiregjering med De konservatives leder Søren Pape Poulsen (t.h), ny justisminister, og Liberal Allianse-leder Anders Samuelsen (t.v.), ny utenriksminister. Foto: Keld Navntoft / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

København (NTB-Ritzau): Danmarks nye regjering vil gjøre det umulig å søke om asyl ved grensen. I stedet skal flyktninger kunne søke fra land utenfor Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er regjeringens tydelige ambisjon at trykket på Europas ytre grenser skal lettes, samtidig som menneskesmuglerne skal ha det så vanskelig som overhodet mulig, sier utlendings- og integrasjonsminister Inger Støjberg til Berlingske.

Regjeringen skal søke støtte fra «likesinnede» europeiske land.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) presenterte mandag sin nye trekløverregjering. Den består av ni kvinner og tretten menn fra partiene Venstre, De Konservative og Liberal Allianse. (©NTB)

Personvernpolicy