Elvenes (H) vil skjerpe regler for barnevernet

Hårek Elvenes ber om tiltak for å hindre en gjentakelse av overgrepssaken som er blitt kjent de siste dagene. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Hårek Elvenes ber om tiltak for å hindre en gjentakelse av overgrepssaken som er blitt kjent de siste dagene. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Etter at en overgrepsdømt mann fikk flytte inn sammen med en ny kjæreste og hennes barn – som han deretter forgrep seg på – vil Hårek Elvenes (H) stille strengere krav til barnevernet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkesmannen har allerede bedt om gransking av saken, og i Aftenposten tar Elvenes til orde for å skjerpe kravene til uavhengige ekspertuttalelser i lignende saker. I den aktuelle saken har barnevernet støttet seg på kun én psykolog.

– Vi har sett i andre saker at sakkyndige kan komme til forskjellige konklusjoner om diagnose, farlighetsgrad og gjentakelsesfare hos denne type forbrytere. Derfor er det viktig med flere uavhengige og objektive ekspertuttalelser i saker som dette, sier Elvenes.

Han har sendt spørsmål til barne- og familieminister Solveig Horne (Frp) om hvordan hun vil «følge opp at ekspertuttalelser i denne type saker blir kvalitetssikret». Han spør også om hun vil «ta initiativ til krav om flere uavhengige ekspertuttalelser i saker som dette?».

Elvenes, som sitter i justiskomiteen på Stortinget sier det er hjerteskjærende å lese om saken som har blitt kjent de siste dagene.

– Overgriperen hadde en forhistorie som burde fått alarmklokkene til å ringe. Føre var-prinsippet burde vært lagt til grunn, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy