Jubel for Castros død i Miami

Jublende eksilcubanere feirer Fidel Castros død i Lille Havana i Miami. Foto: Gaston de Cardenas / Reuters / NTB scanpix
Jublende eksilcubanere feirer Fidel Castros død i Lille Havana i Miami. Foto: Gaston de Cardenas / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Miami (NTB-AP): Allerede en halvtime etter at det var meldt at Fidel Castro var død, var gatene i Lille Havana i Miami fulle av jublende eksilcubanere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusener av mennesker slo på grytelokk, viftet med cubanske flagg og kjørte i kolonner langs Calle Ocho, hovedgata i den cubanske bydelen. Fyrverkeri lyste opp nattehimmelen, og salsamusikk strømmet fra bilradioene.

– Cuba sí, Castro no, ropte noen av dem som feiret, mens andre ropte «Cuba libre» – Fritt Cuba.

Politiet sperret av gatene rundt den legendariske Café Versailles, som i flere tiår har vært selve episenteret for motstanden i USA mot Castros regime. Søt cubansk kaffe er like typisk for kafeen som bitre ord om Fidel.

Mens mange sørger over revolusjonslegenden på Cuba, er det ingen overraskelse at det ikke var sorg, men jubel, som preget atmosfæren i Miami utover natt til lørdag.

Castro har i snart 60 år kastet lange skygger over Miami dit mange cubanere flyktet gjennom årene, og preger både politikken og dagliglivet i storbyen lengst sør i Florida, bare noen hundre kilometer fra Cuba. (©NTB)

Personvernpolicy