Klæbo raskest i prologen

Johannes Høsflot Klæbo var best på  sprintprologen  i lørdagens verdenscupåpning i Ruka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo var best på sprintprologen i lørdagens verdenscupåpning i Ruka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ruka (NTB): Verdenscupdebutant Johannes Høsflot Klæbo presenterte seg med en gang da han var raskest i prologen på den klassiske sprinten i finske Ruka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klæbo var 0,81 sekunder raskere enn russeren Aleksandr Panzjinskij, mens Marko Kilp fra Estland var 2,01 sekunder bak på tredjeplass.

De andre norske løperne var ikke blant de raskeste på prologen. Pål Golberg, som gikk inn for Petter Northug, var nest best av de norske på en åttendeplass, men han var 3,40 bak Klæbo.

Martin Johnsrud Sundby (34) og Ola Vigen Hattestad (44) gikk så svakt at de ikke klarte ta seg inn blant de 30 beste. De to var 7,46 og 7,87 bak Klæbo.

Øvrige norske plasseringer som tok seg videre: 10) Sondre Turvoll Fossli (3,66), 12) Finn Hågen Krogh (4,60), 29) Emil Iversen (6.96).

Heller ikke Martin Løwstrøm Nyenget (8,16) på 46.-plass får gå utslagsrundene senere lørdag. (©NTB)