Krekar sier det er uaktuelt å stikke av

Se video: Her ankommer Krekar retten
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Enhver tanke om å forlate Norge på en ikke-offisiell måte, betyr at jeg hadde bekreftet siktelsene og anklagene som er blitt rettet mot meg, sa Krekar under rettsmøtet torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ville sånn sett bli det en seier for dem som skapte Krekar-saken, sa Krekar i retten.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ber om at mulla Krekar varetektsfengsles i åtte uker. Bakgrunnen er unndragelsesfare.

Les også: Krekar har et siste halmstrå

Møteplikt

Krekar sier han vil akseptere på bli pålagt møteplikt for politiet i påvente av at prosessen er avsluttet. Han viser også til at passet hans er beslaglagt av politiet, og at det var han selv som frivillig ga det fra seg da han ble bedt om det.

– Jeg kommer til å akseptere alt som er lovlig og rettslig i dette landet. I løpet av de 25 årene jeg har bodd i Norge, har jeg aldri brutt noen lov, selv ikke veitrafikkloven, sa Krekar i retten.

Mulla Krekar ble imidlertid dømt til fengsel i fem år i 2012 for trusler mot Erna Solberg og tre kurdiske menn. Straffen ble senere redusert til to år og ti måneder av Borgarting lagmannsrett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil ikke dra fra Norge, sa han i retten ifølge TV 2.

Les også: Krekars «magiske sirkel» utleveres ikke

Meling tror ikke på utlevering

Mulla Krekars advokat Brynjar Meling sa før rettsmøtet at han ikke tror Krekar blir utlevert til Italia, slik italienske myndigheter ønsker.

– Jeg kan ikke slutte å tro på at vi til slutt får en riktig avgjørelse i denne saken. Jeg kommer til å kjempe til etter at Krekar sitter på flyet, og etter det også, sa Meling før rettsmøtet i Oslo tingrett torsdag.

Mulla Krekar ble onsdag pågrepet for å hindre at han går i skjul for å slippe utlevering til Italia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Mulla Krekar kan få komme tilbake til Norge

Unødvendig

Høyesterett fastslo onsdag at den omstridte islamisten kan utleveres til Italia, hvor han er siktet for terrorplanlegging. Kort tid etter at kjennelsen fra domstolen ble kjent, ble den 60 år gamle islamisten pågrepet av politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fengslingsbegjæringen er unødvendig, og Krekar motsetter seg den, sa Meling til NTB rett før Krekar kom inn i retten.

– Det er ingen grunn til at uskyldige mennesker skal sitte i fengsel. PST har kjent Krekar i 14 år. Han har stilt på alt han er bedt om å møte på, dette viser om ikke annet at PST ikke lærer av erfaring, sa Meling.