Egypt opphever en av dommene mot Mursi

Egypts folkevalgte president Mohamed Mursi ble styrtet av de militære etter bare et år ved makten og har siden sittet i fengsel med en dødsdom og flere livstidsdommer hengende over seg. Foto: Reuters / NTB scanpix
Egypts folkevalgte president Mohamed Mursi ble styrtet av de militære etter bare et år ved makten og har siden sittet i fengsel med en dødsdom og flere livstidsdommer hengende over seg. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kairo (NTB-AFP): En egyptisk domstol har opphevet en av to livstidsdommer mot landets styrtede president Mohamed Mursi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mursi ble Egypts første folkevalgte president i 2012, men ble bare sittende i ett år og tre dager før han ble avsatt i et militærkupp.

Kuppmakerne slo deretter hardt ned på Mursi og Det muslimske brorskap, som nå er forbudt. Tusenvis av medlemmer er siden fengslet og Mursi er dømt til døden og har fått to livstidsdommer.

En egyptisk domstol opphevet tidligere i måneden dødsdommen mot ham og fem andre ledere i Brorskapet og besluttet at sakene må føres på nytt.

En ankedomstol i Kairo opphevet tirsdag også den ene av Mursis to livstidsdommer, opplyser forsvarerne hans.

Domstolen opphevet også dommene mot flere andre ledere i Det muslimske brorskap, som tidligere er funnet skyldig i å ha spionert for Iran og palestinske Hamas. (©NTB)