Meny

Lunde Pedersen nummer sju på 1500

Sverre Lunde Pedersen avbildet i Stavanger tidligere i år. Lørdag ble han nummer sju på 1500. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nagano (NTB): Sverre Lunde Pedersen endte på 7.-plass på 1500-meteren i japanske Nagano. Amerikanske Joey Mantia gikk helt til topps.

Lunde Pedersen (1.47,09) var 1,66 sekunder bak vinneren. Mantia gikk inn på 1.45,43. Kjeld Nuis fra Nederland (0,20 bak) og Shani Davis fra USA (1,00 bak) knep de to andre pallplassene, men Lunde Pedersen var ikke veldig langt bak topp tre.

– Jeg er egentlig fornøyd, dette var mitt beste løp på de to siste helgene. En god stigning fra forrige helg. Det er absolutt framgang. Jeg gikk ganske bra, selv med en tung kropp. Jeg fikk vist litt av det jeg har inne, sa Lunde Pedersen til NRK.

Håvard Holmefjord Lorentzen ble nummer 17. Han gikk på tiden 1.48,25.

På kvinnenes 1500 ble Ida Njåtun nummer 13. Njåtun gikk inn til tiden 1.58,40, 3.11 bak vinneren Heather Bergsma fra USA. Nederlenderne Ireen Wüst (1.55,50) og Marrit Leenstra (1.55,94) ble henholdsvis nummer to og tre på distansen.

– Jeg følte det skrantet litt fra start til mål. Jeg kjente hele veien at det ikke var kjempebra teknisk i dag, sa Njåtun. (©NTB)

Populært