Meny

Tyskland vil ha lasermannen utlevert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm (NTB): Tyske myndigheter har begjært den såkalte lasermannen utlevert fra Sverige. Han er mistenkt for et drap i Frankfurt for over 30 år siden.

Ifølge Aftonbladet fikk John Ausonius, kjent som lasermannen, i forrige uke beskjed om at Tyskland ønsker ham utlevert i forbindelse med saken han ble avhørt om allerede i 1996.

Ausonius har sittet fengslet siden 1994, dømt til livsvarig fengsel for ett drap, ti drapsforsøk og ni grove ran i Sverige. Han skjøt elleve personer i 1991 og 1992, og fikk tilnavnet lasermannen fordi ofrene som regel oppdaget en rød prikk på kroppen fra geværsiktet.

I Tyskland er Ausonius mistenkt for et drap i Frankfurt februar 1992. Etterforskningen i Sverige viste at han var i Frankfurt i uken før drapet. Han ble avhørt om saken i 1996 og har hele tiden nektet å ha noe med drapet å gjøre. Forsvareren hans, Thomas Olsson, mener det er usannsynlig at Ausonius blir utlevert etter så lang tid. (©NTB)

Populært