Meny

Advokatforeningen reagerer på 10-minutters fengslingsmøter

Sakene ble behandlet i Oslo tingrett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Oslo tingrett skal ha brukt ned i 10-15 minutter på rettsmøter hvor 62 afghanske asylsøkere ble fengslet i påvente av å bli kastet ut av landet. Advokatforeningen reagerer.

Det var tidligere i uken at politiet gjennomførte en omfattende aksjon mot unge afghanske menn som har fått avslag på asylsøknadene sine. Beslutningene om fengsling er tatt i rettsmøter som har vart ned i ti minutter, skriver Aftenposten.

– Dette er ikke en rettsstat verdig. Det smaker av summariske avgjørelser og har en fryktelig dårlig klang, sier medlem av advokatforeningens hovedstyre, Arild Dyngeland, om prosessen.

Han mener at 62 varetektsfengslinger på noen få dager minner om samlebåndsbehandling.

Tingrettsdommer Ina Strømstad i Oslo tingrett sitter i dommernes mediegruppe. Hun sier det var ulik lengde på rettsmøtene, avhengig av sak og kompleksitet.

– Det er viktig å understreke at dommeren har dokumentene på forhånd og har satt seg inn i saken før rettsmøtet starter. De 62 sakene er dessuten temmelig likeartede – det innebærer at en sak kan ha overføringsverdi til den neste, sier hun. (©NTB)

Populært