Meny

Gutter dømt for å ha delt bilder av oralsex

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Modum (NTB): To 15-åringer og en 19-åring er dømt for å ha delt seksualiserte bilder av en 16 år gammel jente på nett.

Den 16 år gamle jenta har ifølge dommen fra tingretten frivillig utført oralsex på begge de 15 år gamle guttene og har også samtykket til at det ble tatt bilder, ifølge Bygdeposten. Hun samtykket imidlertid ikke til at bildene kunne deles med andre, og det er dette guttene er dømt for.

– Ut ifra det vi har avdekket gjennom etterforskningen er det minst 100 personer som har fått tilsendt bildene. Hvor mange de har delt videre til, har vi ikke oversikt over, sier lensmann Inger Væråmoen i Modum.

Lensmannen frykter dette er en sakstype som vil øke i omfang, og håper dommen kan virke avskrekkende og preventiv.

– De siste årene har det utviklet seg en trend hvor mange ungdommer har et ukritisk forhold til bilder og distribusjon av disse på nett. For oss er det viktig å gi klare signaler om at slikt kan være straffbart, sier lensmannen.

De to guttene på 15 år ble dømt til 30 timers samfunnsstraff. Gutten på 19 år ble dømt til 30 dagers ubetinget fengsel. I tillegg ble de dømt til å betale 50.000 kroner i oppreisningserstatning til jenta. Dommen blir anket for minst to av de dømte. (©NTB)

Populært