Meny

McCain: – Uaktuelt å innføre torturmetoder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halifax (NTB-AP): Den republikanske senatoren John McCain sier det er helt uaktuelt å gjeninnføre torturlignende avhørsmetoder, som waterboarding. Et slikt forslag fra Trump-administrasjonen vil bli stoppet i rettssystemet, mener han.

Den nyvalgte amerikanske presidenten Donald Trump sa i valgkampen at han ville godkjenne både bruk av waterboarding og såkalte avanserte avhørsmetoder som er «langt verre» dersom han ble president. Også den nyutnevnte sjefen for CIA, Mike Pompeo, har støttet bruk av hardhendte metoder under forhør av fanger.

– Jeg bryr meg ikke om hva presidenten i USA eller noen andre ønsker å gjøre. Vi kommer ikke til å bruke waterboarding, vi kommer ikke til å gjøre det, sa John McCain på en sikkerhetskonferanse i Halifax i Canada lørdag,

McCain, som var presidentkandidat i 2008, ble selv torturert da han var fange under Vietnam-krigen. Han sa ekstreme forhørsmetoder er ulovlige ifølge både amerikansk lov og Genèvekonvensjonen.

– Hva sier det om USA om vi vil bruke tortur mot mennesker, sa han. (©NTB)

Populært