Meny

Politimester beklager hemmelighold om politiaksjon

Politimester Nils Kristian Moe i Trøndelag politidistrikt sier at de helt klart skulle ha vært mer på offensiven både når det gjelder informasjon til befolkningen og til mediene. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svorkmo (NTB): Sør-Trøndelag beklager at medier og naboer ikke ble bedre informert i forbindelse med saken hvor store mengder sprengstoff ble detonert på en eiendom i Svorkmo i Orkdal.

En mann ble pågrepet på eiendommen torsdag, og i den påfølgende tiden kunne folk se store politistyrker og forsvarsfolk på tomten, skriver Adresseavisen. Først i forbindelse med at forsvaret detonerte seks salver på eiendommen fredag, gikk politiet ut med info til naboer og allmennheten.

– Min klient er unødvendig stigmatisert for en forholdsvis udramatisk sak. Selvfølgelig burde politiet ha informert om aksjonen slik at folk ikke ble redde, sier mannens forsvarer Torfinn Svanem

Han mener siktelsen mot mannen på ingen måte forsvarer den dramatiske aksjonen, som han mener må ha ført til at folk trodde han sto bak svært alvorlige forbrytelser. Han mener også det var unødvendig å detonere dynamitten, som han hevder var lovlig ervervet, på mannens eiendom.

Politimester Nils Kristian Moe i Trøndelag beklager at folk har blitt skremt.

– Vi burde ha informert på en bedre og mer konkret måte, sier politimesteren. Han mener politiet ikke så konsekvensen av at politiaksjonen og sprengningene skremte folk. (©NTB)

Populært