Meny

Budsjettforhandlingene ikke i mål innen fristen

Partileder Knut Arild Hareide (KrF) var sammen med lederne i de borgerlige samarbeidspartiene i budsjettmøte hos statsministeren lørdag kveld Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Gunnhild H. Bjerve): To kveldsøkter i statsministerboligen var ikke nok. Samarbeidspartiene trenger enda mer tid på å bli enige om neste års budsjett, og bryter sin egen tidsfrist.

– Det hadde så klart vært mye bedre å ha hatt på plass en løsning nå, noe som har vært KrFs mål, men vi innser vi må være enige om budsjettet – heller enn å overholde tidsfristen, sa KrF-leder Knut Arild Hareide da han kom ut fra møtet i statsministerboligen ved 23.30-tiden lørdag kveld.

Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre hadde egentlig satt seg som mål å bli enige om et budsjett innen søndag klokka 18. Men etter to møter mellom statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) og de to lederne for sentrumspartiene, er det fortsatt mye som gjenstår.

I tillegg til de fire partilederne var også Høyres og Frps parlamentariske ledere og alle partienes finanspolitiske talspersoner til stede på møtet host statsministeren. De er blitt enige om å møtes igjen, men ikke når.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier at hun ikke har gitt opp håpet om å bli enige.

– Venstre har lagt mange gode forslag på bordet som jeg tror bringer oss i mål, men det gjenstår fortsatt mye arbeid, utdypet hun. (©NTB)

Populært